marrenordlund

dagen recept tips

Publicerad 2012-11-28 15:21:45 i Allmänt,

Ungsbakad lax med färskost, riktigt gott smidigt att göra för de som har lite tid.Pröva gärna mycket enkelt kan jag kan alla :D

förberedningstid 10
tillagningstid 25 min

4 portioner:
600 gram laxfilé.
100 gram Philadelphia tex gräslök & örter 12%
1 citron
1 msk ströbröd
8 potatis
1 dl crème fraiche Max 8%
Citronpeppar
Honung
Salt

Dela laxen i portionsbitar. Salta. Lägg på en ugnsform med folie eller teflonpapper. Bred över färskost.

Riv citron fint och blanda med ströbröd. Strö över laxen.

Rör ihop en sås av fraiche, citronpeppar, lite honung och vatten.

Stek laxen i ugnen,180 grader i ca 20 min. Servera med kokt potatis och en sallad vill man göra den nyttigare så bara salladen förstås:-) ha en trevlig kväll allihop.

ohhhh nej

Publicerad 2012-11-25 23:02:00 i Allmänt,

riktigt ont i huvudet och mår inte alls bra. Haft ont i huvudet hela dagen men när jag kom kom hem från jobbet och trotts lite piller har jag fortfarande ont i huvudet och kroppen :( behöver en kram nu känner jag

Jag rekommenderar

Publicerad 2012-11-23 23:06:44 i

Jeff dunham minding the monsters, ett måste att se mycket skratt och bra Halloween handling:-)

Usch mådde illa

Publicerad 2012-11-23 18:22:44 i

Nej mådde illa när jag åt lchf så det slutar vi med. Men det fungerade -2 kilo på ett par dagar bara så för den som mår bra på det, go for it. Utan bil är jag betydligt hurtigare tog en promenad ner till gymmet bra uppvärmning på 50 min:p ekhagen till klosterkungen är en bit. Nu kör vi normal mat men med måtta så ska vi se hur det går nu när man får promenera mer:p. Fått kontakt med perfect homes ringde och vill jag ska jobba för dem. Får väll se inte bestämmt mig än:p ha en bra helg allihop/M

lchf middag

Publicerad 2012-11-20 21:36:00 i Allmänt,

Blev ingen sådan middag idag krockade med min bil istället, så kan det gå. Tar upp det imorgon igen hoppas eran kväll var bättre än min/ Marie

då var man igång

Publicerad 2012-11-19 13:20:25 i Allmänt,

Middagen idag blev
 
köttfärs med vitkål i ugn
 

Hittade detta receptet på nätet och det var riktigt gott så det hamnar i min  nya LCHF receptbok. Nedanfr kan ni hitta receptet, måtten får man känna sig fram på vad man tycker om själv det är bara riktilinjer men är gott som det är med naturligtvis. snart ska jag iväg och dricka kaffe med Anette (från mitt gamla jobb) efter det är det täning på Nordic med Anna som gäller får se om det finns nåt ledig plats på nåt pass men måndagar brukar vara sådär med det. Jag underar om det beror på att folk har åligt samvete efter helgen kanske? eller vad tror ni :P prova gärna på denna rätten vare sig man går på LCHF eller inte för det var riktigt gott. Ha en bra dag/Marie
 
Ingredienser: 
ca 300 gr köttfärs
smör
ca 300 gr vitkål
chilipulver
paprikapulver
2 dl grädde
2 små vitöksklyftor (eller en stor)
salt och peppar
2 msk tomatpuré
riven parmesan
valfri riven ost 


Strimla vitkålen med en osthyvel. Stek köttfärsen i en stekpanna i smör. Krydda med chilipulver och paprikapulver. Blanda i vitkålen mot slutet så att den mjuknar lite. häll upp vitkåls- och köttfärsblandningen i en ungsform. Sprinkla över parmesan ost.

Blanda grädde, vitlök, salt och peppar, och tomatpuré i en skål. Häll över gräddblandningen i formen. Täck ytan med valfri riven ost. In i ugnen 15-20 min 200 grader (tills osten fått en fin färg)
 

Nu kör jag igång

Publicerad 2012-11-18 13:38:00 i Allmänt,

Nu kommer bloggen komma igång igen.
 
Imorgon (Måndag) så kommer jag börja med mitt nya mat schema som går efter LCHF, kommer köra igång med combat (om man lyckas komma med på passen) även spinning och ska pröva det nya sh`bam. Kommer skriva in alla middags recept jag går efter och hålla bloggen uppdaterad. Detta gör jag lika mycket för min egen skull som för andra som kanske vill pröva sedan. Hur jag mår på dieten och hur mycket jag går ner kommer att publiceras, Vägning kommer att ske 1 gång i veckan varje måndag för att se vad som hänt, ett litet experiment .....så vad gör vi, nu kör vi...
 
hoppas ni haft en bra helg/Marie
 
LCHF
 

Ät gärna

  • Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
  • Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
  • Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
  • Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
  • Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
  • Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
  • Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder).
  • Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela